Estland stuurt Elina Netsajeva naar het Eurovisiesongfestival 2018 met “La Forza”. De topfavoriete won vanavond de finale ten nadele van negen andere finalisten.

De finale verliep in twee delen: in het eerste deel traden de tien finalisten op. Van die tien mochten er drie door naar het tweede deel: de superfinale. Stig Rästa (2015), Elina Nechayeva en Vajé waren de drie superfinalisten. Waar in de eerste ronde de jury en kijkers stemden, waren in de superfinale enkel de kijkers aan zet. Die besloten dus dat Elina Nechayeva naar Lissabon mag met “La Forza”.

Uitslag superfinale Estland
01. Elina Nechayeva – La Forza
02. Stig Rästa – Home
03. Vajé – Laura (Walk with Me)

Vroegtijdig uitgeschakeld (jury+televoting=totaal)
04. Sibyl Vane – Thousand Words (10+4=14)
05. Iiris & Agoh – Drop That Boogie (6+6=12)
06. Karl Kristjan & Karl Killing feat. Wateva – Young (3+8=11)
07. Frankie Animal – (Can’t Keep Calling) Misty (8+2=10)
08. Evestus – Welcome to My World (2+5=7)
09. Nika – Knock Knock (4+1=5)
10. Eliis Pärna & Gerli Padar – Sky (1+3=4)

“La Forza” is geschreven door Mihkel Mattisen, Timo Vendt, Ksenia Kuchukova en Elina Netsajeva. Elina Netsajeva werd al langer getipt voor de winst. Vlak voor de finale stond Estland tweede bij de gokkantoren omwille van haar. We hebben (volgens de gokkantoren) een kandidaat voor de eindoverwinning gekregen vanavond.

Estland is één van de concurrenten van België in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018 op dinsdag 8 mei. Hun laatste finaleplaats dateert van 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.