Vandaag werd het tweede hoogtepunt van Laura Groeseneken’s Songfestivalavontuur bereikt met het officieel releasen van “A Matter of Time”. Maar hoe zag het parcours er voorlopig uit? En wat staat er nog allemaal te gebeuren? Een overzicht.

Het begint op dinsdag 9 mei: de dag van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2017. Op het moment dat Blanche nog niet wist dat ze naar de finale mag of niet, maakt de VRT bekend dat ze in 2018 intern een kandidaat naar het Eurovisiesongfestival sturen. Ze gaan zelf op zoek naar talent, naar voorbeeld van de RTBF.

VRT kiest inzending 2018 intern.

Vierenhalve maand later, op donderdag 28 september, kondigt Peter Van De Veire aan dat hij diezelfde avond de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2018 mag voorstellen. Hij doet dat in Van Gils & Gasten. Enkele minuten voor 23:00 mag het de wereld in: Laura Groeseneken gaat naar Lissabon en is de eerste artieste voor 2018.

Laura Groeseneken voor België naar Lissabon.

Daarna horen we een hele tijd niets meer: Laura werkt in alle stilte aan haar nummer (en in IKEA) en pas om woensdag 24 januari komt er nieuws naar buiten. Het nummer is er! Ze onthult het nieuws exclusief aan onze partners van OGAE Belgium en steekt daar niet onder stoelen of banken dat ze wil winnen.

Laura Groeseneken: “Ik ga om te winnen!”

Iets waar ze zelf niet veel in te zeggen heeft, is de indeling van de halve finales. Op maandag 30 januari loot Filomena Cautela ons land in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018 en dat in de eerste helft. Minstens even belangrijk nieuws die dag is de bekendmaking dat Laura Groeseneken als Sennek naar Lissabon trekt.

Laura Groeseneken gaat als Sennek naar Lissabon.

Het slotstuk breekt aan op maandag 26 februari: de VRT maakt bekend dat op 6 maart om 6 uur het lied publiek naar buiten mag komen. Een titel heeft het kind dan nog niet, maar de verwachtingen liggen hoog. Afgelopen zondag krijgt het kind dan toch een naam: “A Matter of Time”.

“A matter of time”: is dit Sennek’s inzending?

Gisterenavond om 22:30 paniek bij de Belgische delegatie: een Russische hacker is aan het lied gekomen en heeft het online gezet. Verwoede pogingen om het offline te halen zijn ondernomen, maar het haalt niets uit. De VRT neemt dan maar het heft in eigen handen en laat het lied al op maandag 5 maart los om 7:34 op MNM. De rest van de dag staat in het teken van interviews en promo.

Sennek’s “A Matter Of Time” voorgesteld.

Maar wat brengt de nabije toekomst? Sennek zal intensief promo voeren tijdens de verschillende evenementen in Europa: Amsterdam, Madrid en Tel Aviv worden aangedaan in de weg naar Lissabon. Eind april vertrekt ze dan naar Lissabon om te gaan repeteren voor het Eurovisiesongfestival en op dinsdag 8 mei zal ze meedoen aan de eerste halve finale op het Eurovisiesongfestival 2018. Op naar de finale?

POLL: Haalt Sennek de finale?

Laden ... Laden ...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.