De laatste nationale finale is afgelopen: Litouwen stuurt dit jaar Ieva Zasimauskaitė naar het Eurovisiesongfestival met “When We’re Old”. Ze won zonet Eurovizijos 2018.

Het orgelpunt van Eurovizijos 2018 kwam vanavond vanuit Kaunas. Een grote arena werd ingezet op deze onafhankelijkheidsdag om de inzending voor Lissabon te kiezen. Naast de zes artiesten die deelnamen traden ook Ari Ólafsson uit IJsland en Saara Aalto uit Finland op. Daarnaast moest er ook gevochten worden voor het ticket richting Lissabon. Ieva Zasimauskaitė won de televoting, Jurgis Brūzga de jury voting. Echter had Ieva meer voorsprong bij de kijkers.

Uitslag finale Litouwen (televoting+jury=totaal)
01. Ieva Zasimauskaitė – When We’re Old (12+10=22)
02. Jurgis Brūzga – 4Love (7+12=19)
03. The Roop – Yes, I Do (10+6=16)
04. Monika Marija – The Truth (8+8=16)
05. Kotryna Juodzevičiūtė – That Girl (6+7=13)
06. Paula – 1 2 3 (5+5=10)

Vytautas Bikus schreef “When We’re Old” Litouwen is één van de kandidaten uit de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018. Die halve finale – met ook België – zal worden gehouden op dinsdag 8 mei aanstaande.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.