Saara Aalto gaat Finland vertegenwoordigen in Lissabon, dat wisten we al. Maar het nummer dat ze zal zingen kennen we na vanavond. Dan is er de finale van Uuden Musiikin Kilpailu.

Het was groot nieuws in het najaar: de nationale finale met meerdere artiesten werd geschrapt en Saara Aalto werd intern gekozen door YLE. De zangeres kreeg grote status in Finland nadat ze eind 2016 tweede werd in de Britse X Factor. Ze wou eerder Finland al vertegenwoordigen in 2011 en 2016, maar nu moet ze geen nationale finale overleven.

Toch is er wel een nationale finale dit jaar, maar alle drie de nummers zullen dus door Aalto gezongen worden. Daarnaast zijn er ook gastoptredens van onder andere Norma John (2017) en Mel C van The Spice Girls. De kijkers en internationale jury’s kiezen welk nummer er naar Lissabon gaat.

Finale Finland
01. Saara Aalto – Monsters
02. Saara Aalto – Domino
03. Saara Aalto – Queens

De finale start om 18:00 onze tijd en is live te volgen via YLE TV1. Krista Siegfrids (2013) en Mikko Silvennoinen presenteren de finale vanuit de Metro Arena in Espoo. Saara Aalto staat in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018.

Finland haalde in 2017 de finale niet met “Blackbird” van Norma John.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.