Noorwegen stuurt Alexander Rybak in 2018 met “That’s How You Write a Song”.

Noorwegen gaat in 2018 met Alexander Rybak naar het Eurovisiesongfestival. Hij won vanavond in Oslo de finale van Melodi Grand Prix met “That’s How You Write a Song”. Rybak won in 2009 het Eurovisiesongfestival in Moskou en gaat dus voor de tweede winst in Lissabon.

Er deden tien kandidaten mee aan de finale vanavond. Van die tien konden vier kandidaten zich plaatsen voor de superfinale: Rebecca (“Who We Are”), Stella & Alexandra (“You Got Me”), Aleksander Walmann (“Talk to the Hand”) en Alexander Rybak (“That’s How You Write a Song”). Daarna werden de beste twee nog eens uitgedaagd in het laatste duel: Rebecca versus Alexander Rybak

Het was dus Rybak die met de eindwinst ging lopen en Noorwegen mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2018 met “That’s How You Write a Song”.

Uitslag superfinale Noorwegen
01. Alexander Rybak – That’s How You Write a Song
02. Rebecca – Who We Are
04. Aleksander Walmann – Talk to the Hand
04. Stella & Alexandra – You Got Me

Vroegtijdig uitgeschakeld
Alejandro Fuentes – Tengo Otra
Charla K – Stop the Music
Ida Maria – Scandilove
Nicoline – Light Me Up
Tom Hugo – I Like I Like I Like
Vidar Villa – Moren din

Alexander Rybak schreef zijn lied zelf. Negen jaar geleden haalde hij een monsterzege met “Fairytale” op het Eurovisiesongfestival 2009. Het resultaat zou in het oude stemsysteem nooit meer geëvenaard worden. Noorwegen is één van de achttien landen uit de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.