De Russische inzending voor het Eurovisiesongfestival 2018 is vandaag voorgesteld: “I Won’t Break”. Yulia Samoylova zal het lied brengen.

Ze mag eindelijk naar het Eurovisiesongfestival: Yulia Samoylova. Vorig jaar zou ze ook al gaan, maar door een ban van Oekraïne moest het land zich terugtrekken. Dit jaar doet Rusland mee, met Samoylova dus. Zonet is haar inzending voor Lissabon officieel voorgesteld: “I Won’t Break”.

Ook Rusland had last van een lek vandaag: het lied kwam te vroeg op YouTube online. Toch werd het lied nog relatief goed afgeschermd en kon het dus een reguliere première op de staatstelevisie krijgen. Het lied is geschreven door Leonid Gutkin, Netta Nimrodi en Arie Burshtein. Die schreven vorig jaar ook “Flame Is Burning”.

“Flame is Burning” zou vorig jaar de inzending worden voor het Eurovisiesongfestival 2017, gezongen door Julia. Echter mocht ze het gastland Oekraïne niet in. Ze had namelijk een jaar ervoor illegaal de Krim bezocht, iets waar dus straffen op staan.

Rusland is één van de deelnemende landen uit de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018. Die halve finale zal op donderdag 10 mei worden gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.