Saara Aalto zal in mei het nummer “Monsters” brengen tijdens het Eurovisiesongfestival 2018. Het nummer won vanavond de finale van Uuden Musiikin Kilpailu, waar Aalto alle inzendingen zong.

Vanavond werd een finale gehouden in Espoo, waar Saara Aalto alle nummers zong. Normalieter werd een nationale finale met meerdere artiesten gehouden, maar YLE vond onvoldoende kwaliteit en koos daarom intern voor Saara Aalto. Iets wat de Finse artiestenbond niet graag hoorde. Hoe dan ook: vanavond was er de Finse finale voor Lissabon en die leverde natuurlijk een winnend lied op.

De kritieken op sociale media waren niet mals: de acts waren te ver gezocht en de zang was teleurstellend. Maar een inzending moest en zou gekozen worden, door middel van televoting en de stemming van een internationale jury. De puntentelling bij de jury werd gewonnen door het nummer “Monsters”, alsook de televoting.

Uitslag finale Finland (jury+televoting=totaal)
01. Saara Aalto – Monsters (88+95=183)
02. Saara Aalto – Domino (84+75=159)
03. Saara Aalto – Queens (68+70=138)

“Monsters” won de finale, ten nadele van “Domino” en “Queens”. Op 9 februari werd het nummer gelost en was het al meteen topfavoriet. Het lied is geschreven door Saara Aalto, Joy Deb, Linnea Deb en Ki Fitzgerald. De twee Deb’s schreven in het verleden mee aan het winnende “Heroes” uit 2015.

Saara Aalto is één van de negentien deelnemers in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018. In die halve finale doet ook Sennek mee, de Belgische kandidate dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.