Sennek: “Nu ligt het in de handen van de toeschouwers!”

Vanochtend kwam het nummer van Sennek eindelijk naar buiten, maar wel een dag te vroeg. We konden Sennek (of: Laura Groeseneken) strikken voor enkele vragen!

Dag Laura, proficiat met de release van “A Matter Of Time”. Dat was een spannend moment zeker?
Zeker! Ik heb de song zelf geschreven met Alex Callier van Hooverphonic en met producer Maxime Tribeche. Het is dus heel spannend om met dit eigen nummer naar buiten te komen. Vanochtend was het even paniek, want het nummer was vroeger gelekt – normaal stelden we het pas morgen (6 maart) voor. Maar eens ik over die eerste verrassing heen was, was het wel een fijn gevoel om er met deze song te staan. En de eerste reacties die binnenkwamen, waren ook positief.

Waar gaat je liedje over?
Het nummer gaat over schoonheid kunnen zien in vergankelijkheid. Ik wil met de song meegeven dat het leven niet altijd bestaat uit regenbogen. Maar door tegenslag en nare ervaringen kan je groeien, zaken meer gaan appreciëren en beseffen dat in de kleine dingen die we al hebben ook heel veel schoonheid zit. Leuk weetje: de eerste zin van de song is er gekomen nadat ik bij Alex Callier was om het nummer te schrijven, en zijn mooie glazen theepot viel en in stukken brak: sometimes it feels like it’s meant to be broken. Dat beeld hebben we ook in de videoclip gestoken.

Wanneer wist je: dit wordt mijn lied voor Lissabon?
Goh, we werkten aan een aantal nummers, maar samen met het artist en repertoire team van de VRT hebben we beslist dat deze song het beste bij me past. We merkten dat het nummer mij op het lijf geschreven is. De melancholie, de vocale uitdaging, het contrast tussen donker en licht… Ik vind het zelf een tijdloos nummer.

De fans (nationaal en internationaal) zijn zeer positief over jou en sommigen zien in jou wel de nieuwe Sandra Kim. Hoe ervaar je deze steun?
Dat is enorm leuk om te horen natuurlijk. Het is echt fijn om te weten dat ze er zijn om te supporteren en te steunen. Ook van mijn familie, vrienden, collega’s… krijg ik veel morele steun. Ik durfde de reacties vanochtend niet te lezen toen song naar buiten ging, maar uiteindelijk heb ik toch gekeken en die waren heel positief.

Heb je een persoonlijk einddoel in Lissabon? Waar wil je eindigen?
Ik vind het zelf vooral belangrijk dat mijn nummer mensen kan raken en kippenvel kan bezorgen. Als het dat kan doen, dan denk ik dat het hoog kan eindigen. Waar je eindigt, hangt van veel factoren af. Maar de song en de act zijn zeer belangrijk. Daar heb ik zelf alvast een goed gevoel bij. Al de rest ligt in de handen van de toeschouwers. Sowieso is het een buitengewone ervaring. Een podium voor heel Europa én Australië. Ik zou natuurlijk wel heel erg graag in de finale willen staan en de Belgen trots maken… Maar eerst focussen op die ene halve finale.

Veel succes en tot in Lissabon!

(Foto’s: © Geert Van Hoeymissen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.