In Örnsköldsvik is er vanavond de herkansingsronde van Melodifestivalen 2018. Vier van de acht kandidaten gaan nog naar de finale. SVT heeft dit jaar de formule trouwens licht bijgesteld. 

In tegenstelling tot de afgelopen drie jaar, toen deze formule werd opgenomen, zal de spanning niet meer tot het allerlaatste worden behouden. De winnaar van elk duel zal meteen na afloop worden bekendgemaakt. Eén van de kandidaten vanavond is Margaret. Zij wou haar thuisland Polen vertegenwoordigen in 2016, maar won onverwacht niet. Met “Cool Me Down” scoorde ze dat jaar een hit in Zweden.

Herkansingsronde Zweden
Duel 1: Margaret – In My Cabana / Moncho – Cuba Libre
Duel 2: Renaida – All the Feels / Olivia Eliasson – Never Learn
Duel 3: Felix Sandman – Every Single Day / Mimi Werner – Songburning
Duel 4: Sigrid Bernson – Patrick Swayze / Méndez – Everyday

Enkel het Zweedse volk beslist vanavond en kan dat doen door te bellen, sms’en of te stemmen via een applicatie. Om 20:00 start de uitzending, die aan elkaar zal gepraat worden door David Lindgren. Voor 21:30 zijn de resultaten bekend. De show kan gevolgd worden via SVT1, SVT24 en online via SVT Play. Zweden doet in mei mee aan de tweede halve finale.

Zweden eindigde vijfde in 2017 met “I Can’t Go On” van Robin Bengtsson.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.