Ruim twee maanden na de start van de voorrondes is Litouwen vanavond klaar voor de finale van Eurovizijos. Het is de allerlaatste nationale finale van dit voorrondeseizoen.

Het is vandaag 11 maart en dat is een feestdag in Litouwen: men viert er de verjaardag van de onafhankelijkheidsverklaring in 1990 en dat is reden tot feest. LRT heeft de finale een dag verlaat zodat de twee gebeurtenissen samenvallen. De show komt daarom ook niet vanuit de studio in Vilnius, maar wel vanuit de Žalgiris Arena in Kaunas. Zes kandidaten zijn gekozen voor de finale en de jury kiest samen met de kijkers de winnaar.

Finale Litouwen
Ieva Zasimauskaitė – When We’re Old
Jurgis Brūzga – 4Love
Kotryna Juodzevičiūtė – That Girl
Monika Marija – The Truth
Paula – 1 2 3
The Roop – Yes, I Do

De presentatie ligt in handen van Mantas Stonkus en Ugnė Skonsmanaitė. De uitzending zal zo’n drie uur in beslag nemen, start om 20:00 onze tijd en is te volgen via LRT Televizija en LRT Lituanica. Litouwen doet mee aan de eerste halve finale is Lissabon en is daarmee concurrent van België.

Litouwen haalde in 2017 de finale niet met “Rain of Revolution” van Fusedmarc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.