Een wekker die om 4:40 zegt dat het tijd is om op te staan wetende dat je rond middernacht nog bezig was de laatste sokken in je koffer te stoppen… Er zijn mooiere momenten.

Maar weten dat je dag al heel vroeg start en je om 10 uur al in je transport naar je hotel zit maakt het een beetje minder erg. Gelukkig is het maar een heel korte rit naar de luchthaven.

Ken je die stress wanneer je op het randje van overgewicht zit? Gaat het onder de 20 kilo blijven? Bij sommige airlines is er vaak marge tot discussie, maar bij de blauw-gele luchtbussen volgen ze de regeltjes heel nauwkeurig. Ik had geluk, de kerel aan de check in bleek me nog te kennen van vroeger en keek niet eens naar het gewicht van mijn koffer. Maar goed… Ik had nog een kilogram meer kunnen meenemen. Gelukkig moest de handbagage niet op de weegschaal.

Alles was mee: alleen de vele chocolade pralines die in de frigo klaarstonden hebben de weg naar mijn koffer niet gevonden. Jammer maar helaas.. maar laat ons aller figuur er wel bij varen.

Dat het in Nederland vakantietijd is dat hebben we mogen ervaren. De Nederlanders vonden de weg naar Zaventem en omringden ons met vijf kindjes en een opa die door het dolle heen was om met zijn kleinkinderen op vakantie te vertrekken. Vertederend is dat wel maar niet om half zeven in de ochtend.

Het bekende trompettengeschal van onze blauw-gele vogel ging door merg en been, maar dat wil wel zeggen dat je je bestemming binnen de aangegeven tijd bereikt hebt. Vragen jullie je ook soms af waarom mensen een uitbundig applaus ten beste geven net op het moment dat ik altijd denk dat het alsnog fout kan gaan?

Een heel spontane best knappe juffrouw kwam ons ophalen en bij de vraag voor de jaarlijkse selfie trommelde ze spontaan de zwaarbewapende militair op die met plezier een fotootje kwam maken. We moesten zelfs eerst het resultaat bekijken en goedkeuren, pas na onze volledige tevredenheid ging hij terug de beveiliging van de luchthaven op zich nemen. Portugal, het is hier nog altijd hetzelfde. een gemoedelijk en vriendelijk volk.

Druppelsgewijs, net als de Portugese regen, vallen de collega’s binnen en we besluiten alvast eens een kijkje te gaan nemen in de Arena. Alles is gelegen in de nieuwe stadszone waar eind vorige eeuw de wereldtentoonstelling plaatsvond. Een heel leuke arena die binnenin een stuk kleiner uitvalt dan op de foto’s die ik vorige weken voorbij zag komen. (Foto: Thomas Hanses)

Foto: Thomas Hanses

Het zag er heel netjes uit. De perszaal kreeg nog wat last-minute posters aan de muur en als het morgen stopt met regenen dan vind ik het helemaal niet erg een stuk langs buiten om te moeten lopen naar de arena. De vrijwilligers kregen een rondleiding en instructies, en morgenvroeg is iedereen klaar om van start te gaan met de repetitie van Azerbeidzjan!

Ik begin alvast wat te plannen hoe ik alles snel en netjes klaar krijg zodat de nieuwsgierigen morgen een glimp te zien krijgen van de eerste repetitie. Het is morgen zondag dus is er waarschijnlijk tijd om af en toe het YouTube-kanaal te gaan checken.

Verder is het een rustige dag, straks eten met ons team en de andere medewerkers. zo kunnen we toasten op de officiële aftrap van Lissabon 2018. Op Facebook en Instagram zag ik dat de Belgische delegatie goed is aangekomen. Ze zitten in een hotel een beetje verderop.

Morgen horen jullie of en hoe ik het allemaal voor elkaar heb gekregen alsook de bevestiging of het al dan niet laat geworden is vanavond. We hebben vandaag in ieder geval een uurtje cadeau gekregen. We leven een uurtje vroeger dan de Belgische tijd. Misschien moet ik onderweg nog even checken of onze Sennek op tijd onder de wol is gekropen want morgen is meteen een belangrijke eerste dag voor de Belgen en repeteren er meteen een paar spraakmakende nummers als Israël en Bulgarije.

Vandaag zoals je ziet weinig spannend nieuws maar morgen is dat misschien weer anders. Maar nu eerst even santé doen op het nieuwe seizoen!

Tot morgen!

Lees ook:
Je hebt het recht om vals te zingen. [1]

De bijdragen in deze reeks worden geschreven vanuit persoonlijke belevenis en zijn nooit een standpunt van de European Broadcasting Union.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.