De European Broadcasting Union heeft zonet de namen bekendgemaakt van de juryleden die dit jaar de helft van de punten zullen bepalen. Ook de vijf Belgische juryleden zijn daarmee bekend.

In 2016 zetelden nog Tom Helsen, Leen Demaré, Axel Hirsoux (2014) Jo Lemaire en Aurélie Van Rompay in de Belgische jury van de VRT en in 2017 koos de RTBF voor Jean-François Pottier, Kevin Cocco, Tiffany Baworowski, Etienne Baffrey en Marie Benmokaddem. Deze personen kwamen niet in aanmerking om dit jaar in de jury te zetelen omdat de regels voorschrijven dat personen de twee volgende jaren niet in de jury mogen zitten.

De Belgische jury dit jaar bestaat uit:
Bob Savenberg (ex-Clouseau, 1991)
Wouter Vander Veken
Lien De Greef (Lady Linn)
Laura Tesoro (2016)
Tom Eeckhout (Tom Dice, 2010)

België stemt in de eerste halve finale omdat onze Belgische kandidate Sennek in deze halve finale deelneemt. Ook in de finale zal België stemmen en daar maakt het niet uit of Sennek zich geplaatst heeft of niet. In de finale moet namelijk elk land verplicht stemmen. Tijdens die finale zal Danira Boukhriss Terkessidis de jurypunten doorgeven, terwijl Peter Van De Veire commentaar zal geven. Dat doet hij ook voor de halve finales.

Andere landen sturen ook oud-kandidaten zoals Nathan Trent (Oostenrijk 2017), Emmelie De Forest (Denemarken 2013), Mary Roos (Duitsland 1972 en 1984), Niamh Kavanagh (Ierland 1993 en 2010), Aminata Savadogo (Letland 2015), Amber Bondin (Malta 2015), Christina Scarlat (Moldavië 2014), Nina Zizic (Montenegro 2013), Guri Schanke (Noorwegen 2007), Michał Spzak (Polen 2016), Bojana Stamenov (Servië 2015) en Rick Vol (vader OG3NE, Nederland 2017)

De lijst kan je hier downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.