De drukte in de Altice Arena is al even gaan liggen en deze tweede repetitiedag zit er al enkele uren op. Daarnaast was er ook heel wat extra nieuws te rapen, dat we voor u hebben samengebundeld.

Laura is jarig!
Vandaag is Laura Groeseneken (Sennek) 28 jaar oud geworden. Ze vierde dat met onder andere een wijndesgustatie in Lissabon en ook haar collega’s van IKEA hadden een verrassing klaar: een ballenbad in haar hotelkamer.

Dit zijn de Belgische juryleden!

Landen maken puntengevers bekend.
De VRT maakte vorige week bekend dat Danira Boekhriss Terkessidis de Belgische jurypunten mag doorgeven, maar stilletjes aan maken ook andere landen die mensen bekend. Zo geeft Hovig uit Cyprus en Tamara uit Georgië de punten uit hun land. Zij vertegenwoordigde vorig jaar hun natie. Maja Keuc (2011) geeft dan weer de Sloveense punten door, terwijl Élodie Gossuin (foto) de Franse punten opnieuw mag doorgeven.

Élodie Gossuin

Jan in Lissabon [3]: Een repetitie duurt langer dan dertig minuten.

Officiële video Oekraïne en Portugal naar buiten.
De gastlanden van vorig jaar en dit jaar, Oekraïne en Portugal, hebben vandaag de officiële video’s van hun inzendingen gelanceerd. De Oekraïense zanger Melovin sluit de tweede halve finale af met “Under The Ladder”, terwijl Cláudia Pascoal al rechtstreeks in de finale staat met “O Jardim”.


30 april in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival.
Exact dertig jaar geleden, op zaterdag 30 april 1988, won Céline Dion het Eurovisiesongfestival in het Ierse Dublin met “Ne Partez Pas Sans Moi”. Tot op heden is ze één van de bekendste laureaten wereldwijd uit de competitie. In 1994 won Ierland voor de derde keer op rij én in eigen huis het festival met “Rock ‘n’ Roll Kids” van Paul Harrington en Charlie McGettigan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.