Sevak Khanagyan heeft de primeur om de allereerste inzending volledig in het Armeens te zingen. Kan hij met “Qami” de zesde finaleplaats op rij halen voor zijn land? 

Het contrast kan bijna niet groter. Na de drukste staging tot dusver bij Finland, kiest Sevak uit Armenië voor een sobere act. Dat is misschien wel het grootste probleem voor Armenië dit jaar en iets waar ze niet kunnen aan doen. Op het podium is een soort van stenencirkel (beetje à la Stonehenge) rond Sevak gelegd en is het enkel hij die zichtbaar is. Er zijn wel achtergrondzangeressen, maar die zie je niet.

Sevak heeft al eerder bewezen dat hij een sterke stem heeft en ook in de Altice Arena valt er weinig tot niets aan te merken op zijn zangcapaciteiten. Hij zingt sterk, legt emotie in “Qami” zonder echt te overdrijven. Als outfit heeft bij een lange, donkere jas aan. De jas is dichtgeknoopt. Simpel, maar elegant.

Meer over Sevak kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Armenië staat gepland op vrijdagochtend om 11:00 onze tijd. Armenië zal als zestiende aantreden in de eerste halve finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.