Het is Azerbeidzjan dat op deze zondag de eerste repetitie mag aftrappen van dit Songfestival. Het land in de Kaukasus stuurt Aisel naar Lissabon met “X My Heart”, een Grieks-Zweeds popdeuntje. 

De act is in elkaar gestoken door Fokas Evangelinos, die eerder ook de choreografie van “My Number One” en “You Are The Only One” deed. Aisel draagt een witte korte jurk met lange mouwen. Ze staat in een overwegend blauwe setting met witte lichteffecten en krijgt compagnie van vier achtergrondzangers, ook in het wit. Ze maken ook gebruik van een windmachine, waardoor de mouwen mee bewegen. Op het beeld leggen de producers een laagje, waardoor er glitters en wolken verschijnen op her scherm. Je merkt wel dat dit een eerste oefenbeurt was, want de dansers waren niet altijd mee.

De zang is goed, maar ze krijgt flink wat hulp van de backing vocalisten. Het is niet duidelijk of haar stem sterk genoeg is voor dit popnummer omdat er soms wat haperingen in zitten. Goede eerste repetitie, maar er zijn nog werkpunten.

Meer over Aisel kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Azerbeidzjan staat gepland op donderdagochtend om 11:00 onze tijd. Azerbeidzjan zal als eerste aantreden in de eerste halve finale.

(Foto: EBU/Thomas Hanses)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.