Vlak voor de middagpauze was onze kandidate Sennek aan zet in de Altice Arena in Lissabon. Het is vooral uitkijken naar de performance, die door Hans Pannecoucke in elkaar werd gestoken. 

Sennek begon ontspannen aan haar eerste repetitie. Er werd uitgebreid de tijd genomen om het licht goed te stellen op haar gezicht. In het begin zie je namelijk enkel haar ogen en is de staging donker. Naarmate het nummer de eerste seconden ingaat wordt de rest van haar gezicht langzaam zichtbaar. Ze weet op de camera in te spelen en loopt ook een stukje op de catwalk. We zien een kwetsbare artiest met veel emotie, maar dat is duidelijk ‘part of the plan’.

Zoals ze op de pre-parties liet zien, kan je het nummer op vele manieren zingen. Sennek moet nog een goede afstemming vinden. De stem klinkt wel zuiver, maar de klemtoon op sommige woorden (‘echoes’, ‘all’, ‘fall’…) moeten nog bijgeschaafd worden. Maar daar zijn repetities voor… In de verschillende doorlopen legt ze telkens andere accenten, zodat ze kan zien wat nu het beste past.

Ze draagt een zwarte jurk aan de hand van Veronique Branquinho. Het is een uitdagende creatie en hier en daar stukken die transparant zijn. De creatie loopt helemaal door tot aan haar voeten. Sennek draagt haar haren helemaal los. Je kan het dus omschrijven als helemaal Sennek!

Een goede start voor Sennek. Straks zal de delegatie in de viewing room de optredens bekijken en kan er aan finetuning gedaan worden. We hebben een stap in de goede richting gezet.

Meer over Sennek kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van België staat gepland op donderdagmiddag om 12:15 onze tijd. België zal als vierde aantreden in de eerste halve finale.

(Foto: EBU/Thomas Hanses)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.