Equinox uit Bulgarije mocht de eerste repetitiedag afsluiten in de Altice Arena. De vier zangeres en één zangeres die een gelegenheidsgroep vormen voor het festival brengen het donkere “Bones”.

De Bulgaarse delegatie werkt opnieuw samen met Sacha Jean-Baptiste, die vorig jaar ook al de act voor het land bedacht. Ze staan met zijn vijf op een glazen brug. Het nummer is donker en dat is de setting ook: enkel witte lichtflitsen zijn te zien. Opnieuw worden er extra lagen op het scherm gezet: deze keer lijkt het scherm in stukken gesneden, waardoor je de personen soms maar half ziet.

Vooral de twee Amerikaanse leden hebben een sterke stem en hun couplet klink dan ook het beste. Als de vijf samen zingen komt het heel sterk over. Te sterk soms, want het geheel komt soms schreeuwerig over. Alle vijf de leden van Equinox dragen zwarte kledij, maar allemaal met een eigen accent: een hoed, een cape… Al bij al is er héél goed nagedacht over deze inzending en de act en is het nu gewoon tijd voor de afwerking, die er ongetwijfeld zal volgen.

Meer over Equinox kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Bulgarije staat gepland op donderdagnamiddag om 15:45 onze tijd. Bulgarije zal als tiende aantreden in de eerste halve finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.