Zangeres Elina Nechayeva was één van de weinige die besloot de feestjes voorafgaand dit festival links te laten liggen. Toch is ze één van de favorieten voor een hoge notering met “La Forza”.

De afgelopen weken was er heel wat te doen rond de jurk van Elina. Er was geen budget voor een projector, maar dankzij enkele sponsoren kon het oorspronkelijke plan wel doorgaan. De act (lees: de jurk) ligt daarmee gelijk met die van de nationale finale, maar het is allemaal wat groter (zowel de jurk als de projecties) en gefinetuned. Het nummer krijgt er een extra stimulans door, maar het is natuurlijk ook niet nieuw meer.

Elina’s stem is zonder twijfel één van de beste stemmen van dit jaar. Je moet geen fan van opera te zijn om dit indrukwekkend te vinden. In het perscentrum was veruit het grootste applaus van de dag (tot dusver) te horen.

Meer over Elina kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Estland staat gepland op donderdagnamiddag om 15:20 onze tijd. Estland zal als negende aantreden in de eerste halve finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.