Saara Aalto heeft jaren op dit moment moeten wachten: het betreden van een Songfestivalpodium. Ze deed mee aan de voorrondes in 2011 en 2016, maar nu was het dus derde keer goede keer (dankzij een interne selectie). 

Na de middagbreak stond Saara dus op het podium. Goed dat we een break hadden gehad, want de act van Finland is veel. Ze hangt aan het begin van het nummer al draaiend aan een groot draaiend wiel (deed ze in haar voorronde ook met een ander nummer) en blijft daar tot het eerste couplet aan hangen. Nadien gaat ze via verlichte trappen naar het feitelijke podium. Ook vier dansers (twee mannen op het podium en twee vrouwen aan het wiel) staan op het podium, vergezeld van een hele hoop roze en paarse lichteffecten. Een explosie van indrukken als het ware. Op het einde komt er letterlijk een explosie, want met vuurwerkgordijnen en dergelijke is er niet op een cent gekeken.

De zang van Saara zat oké, maar ze moet nog wennen aan het grote podium. De hoge noten lijken haar beter te liggen dan de lage. De lange uithalen klinken wel goed, wat een pluspunt is voor het lied. Natuurlijk zijn de repetities er om alles bij te schaven voor de grote avond(en). Net zoals de act is de kledij van Saara heel druk: een kort zwart glitterjurkje en hoge zwarte laarzen en een mooie inkijk voor de liefhebbers van vrouwelijk schoon. De dansers dragen ook grijze, ietwat mannelijke kledij.

Meer over Saara kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Finland staat gepland op donderdagavond om 18:10 onze tijd. Finland zal als vijftiende aantreden in de eerste halve finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.