Als voorlaatste vandaag was het de beurt aan Ierland. Ryan O’Shaughnessy ging het afgelopen voorjaar op toernee in de Verenigde Staten en vond ook nog eens tijd voor het Eurovisiesongfestival.

Net zoals in de videoclip hebben we twee mannelijke dansers op het podium. Ook op het podium: een achtergrondzangeres met een piano en natuurlijk Ryan O’Shaughnessy. De dansers doen in de act net hetzelfde dansje als in de clip van “Together” Hij begint alleen op het podium, maar naarmate de act verder gaat, zien we het globale plaatje verschijnen. Dat plaatje is voor alle duidelijkheid heel sober, zonder de grote effecten of flitsende lichten. Hij heeft een gitaar vast en de dansers dansen rond een platformpje en een lantaarnpaal. Op een gegeven moment valt er ook wat sneeuw naar beneden, wat het allemaal wat ‘echter’ maakt.

De stem van Ryan is fragiel en dat hoor je. Hij haalt niet altijd de hoge noten en soms klinkt het ietwat vals of is het op het randje van vals. Dat is alvast een belangrijk werkpunt voor de delegatie. Ryan had vandaag een zwart hemd en donkere broek aan, terwijl de dansers ook heel casual gekleed waren. Alsof het ‘echte’ geliefden zijn. Het is nu maar de vraag of dit lied niet gaat wegvallen tussen de beats van Zwitserland en Cyprus.

Meer over Ryan kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Ierland staat gepland op vrijdagochtend om 11:50 onze tijd. Ierland zal als achttiende aantreden in de eerste halve finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.