Lissabon Live: Israël bewijst waarom het topfavoriet is.

De topfavoriet voor de eindoverwinning van dit festival is Netta uit Israël. Met haar nummer “Toy” kaart ze de #MeToo-discussie aan en kakkelt ze erop los, maar is het genoeg voor winst?

Met een vertraging van een dikke tien minuten begon de topfavoriete aan haar repetitie. De setting is vol met kleur, wat natuurlijk logisch is met dit nummer. Het is heel bombastisch, maar past wel bij het lied. De drie dansers uit de videoclip staan ook op het podium en doen ook het typerende dansje uit de clip. Ook de loop machine is meegenomen. Wie dacht dat alles was, is mis. De delegatie heeft namelijk ook twee LED-schermen mee met daarop… gelukkatjesBij de derde doorloop kwam er ook vuurwerk en roze rook aan te pas

Wie de studioversie weet te smaken, zal dat bij de live versie ook wel kunnen. Er zit nog meer power in de stem van Netta live. Soms klinkt ze wel instabiel, maar dat valt zeker te vergeven. Power is er ook in de jurk van de zangeres: een knalroze jurk/kimono (in de stijl van de videoclip). De dansers dragen een aansluitend lederen pakje.

Meer over Netta kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Israël staat gepland op donderdagnamiddag om 14:30 onze tijd. Israël zal als zevende aantreden in de eerste halve finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

Een gedachte over “Lissabon Live: Israël bewijst waarom het topfavoriet is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.