Na een maandenlange selectie werd Ieva Zasimauskaitė gekozen om Litouwen te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2018. Vandaag had ze haar eerste oefenbeurt in Lissabon. 

Litouwen heeft met Ieva Zasimauskaitė een zanger met een klein liedje afgevaardigd naar Lissabon. Dat speelt ze ook uit in haar act. Ze zit twee minuten op de grond en maakt het podium zo klein mogelijk. In de laatste minuut staat ze recht en komt er een man op het podium. Blijkbaar is dat haar echtgenoot, de bondscoach van het nationale basketbalteam. Ook worden er op het scherm liefelijke familie-taferelen geprojecteerd.

De zang van Ieva zit meer dan oké en valse noten waren er niet te horen, maar net zoals Sennek heeft zij een stem waar je voor of tegen bent. Ieva draagt een roze jurk die niet meteen in de modemagazine’s staat. Erg flatterend is het niet.

Meer over Ieva kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Litouwen staat gepland op donderdagnamiddag om 14:05 onze tijd. Litouwen zal als zesde aantreden in de eerste halve finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.