De tweede dag met repetities is begonnen. Het Macedonische duo Eye Cue mocht als eerste oefenen met hun nummer “Lost And Found”, een van de fanfavorieten van dit jaar.

Net zoals vorig jaar is Macedonië één van de fanfavorieten van dit Eurovisiesongfestival. Toen liet het af met een niet-kwalificatie voor de finale. Ook dit jaar zal Eye Cue het niet gemakkelijk hebben. Door technische problemen konden we in de perszaal maar één doorloop volgen via het grote scherm.

De act van Macedonië. Die start met een close-up van de vrouwelijke zangeres. Die zoomt langzaam uit tot dat zij en de gitarist zichtbaar zijn. Ze staan kort tegenover elkaar. Er zijn ook drie achtergrondzangeressen mee op het podium. Op het einde doen de vijf samen nog een soort van speels dansje. Een relatief goede zang bij deze ene doorloop, maar je merkt dat de achtergrondzangeressen nodig zijn bij dit nummer. Er is wel chemie en de speelse setting met veel kleur werkt wel.

Als outfit koos de zangeres voor een zeer kort en roze jurkje van zijde, afgewerkt met glitters aan de kraag. Heerst er een crisis in de lokale stofindustrie, want veel hing er niet aan. De achtergrondzangeressen hebben rood en zwart leer aan, wat vloekt bij de frontzangeres.

Meer over Eye Cue kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Macedonië staat gepland op donderdagnamiddag om 16:30 onze tijd. Macedonië zal als elfde aantreden in de eerste halve finale

(Foto: EBU/Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.