Cesàr Sampson uit Oostenrijk leverde de afgelopen twee jaar stemmenwerk voor de Bulgaren. Dit jaar mag hij het als zanger op de voorgrond proberen voor zijn thuisland Oostenrijk. 

Over de act van Oostenrijk is er zeer goed nagedacht. Hij begint in het donker met enkel licht op zijn gezicht. Hij start op een verhoogd platform en het lijkt dat hij een beetje zweeft door het lichtspel. Eens de beat binnenkomt komen er oranje lichten in het spel. Het samenspel van de lichten is één van de beste combinaties die we nu al gezien hebben en ook in de perszaal komen er veel ‘oehs’ en ‘aahs’. Hij kreeg dan ook een luid applaus na elke oefenbeurt.

Ook de zang is volledig op punt, wat niet verrassend is. Hij is namelijk stemcoach. Zijn stem is héél warm en zeer aangenaam om naar te luisteren. Het enige minpuntje is de kledij van de jonge zanger: Het valt het best te omschrijven als een pak uit de film Star Trek. Iets simpeler had veel beter gestaan.

Meer over Cesár kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Oostenrijk staat gepland op donderdagnamiddag om 17:20 onze tijd. Oostenrijk zal als dertiende aantreden in de eerste halve finale.

(Foto: EBU/Eurovision.tv)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.