Na een korte pauze mocht Alekseev de laatste reeks van drie repetities aftrappen. De jonge Oekraïener gaat niet voor zijn eigen land, maar voor Wit-Rusland zingen. Hij brengt “Forever”.

Een vrij ingewikkelde act voor Wit-Rusland. Hij geeft in het begin een roos aan de camera, die zo bij een danseres met een rode jurk terecht komt. Zij schiet op haar beurt de roos met pijl en boog naar Alekseev, wat een explosie van rozen oplevert op het scherm. Er komt ook wat vals bloed aan te pas en op een gegeven moment komen de virtuele rozen uit zijn rug, wat het allemaal wat luguber maakt. Het is misschien allemaal wat veel in drie minuten.

In het begin moet hij ietwat lager zingen, een toon die nauwelijks kan houden. Bij het tweede deel van het lied mag hij hoger zingen en dat ligt hem ook meer. Er is ook een klassiek getrainde opera/achtergrondzangeres te horen, wat er best goed bij pas. De kleding is in functie van de act wel goed gekozen: zwarte broek en wit hemd.

Meer over Alekseev kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Wit-Rusland staat gepland op donderdagnamiddag om 14:55 onze tijd. Wit-Rusland zal als achtste aantreden in de eerste halve finale.

(Foto: EBU/Eurovision.tv)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.