Er hebben 186 miljoen kijkers naar het Eurovisiesongfestival 2018 gekeken. Dat zijn er meer dan vorig jaar, maar nog steeds een pak minder dan in 2016.

In 2016 keken er nog 204 miljoen kijkers naar de liveshows, vorig jaar viel dat cijfer terug naar 182 miljoen en dit jaar kan dat cijfer dus weer met vier miljoen naar omhoog. De reden van het lagere cijfer in 2017 was het ontbreken van Rusland in het deelnemersveld. Dit jaar deed Rusland wel mee, maar haalde het land voor het eerst geen finale.

Mooie cijfers voor onder andere Israël (best bekeen finale sinds 2005) en Cyprus (hoogste kijkcijfer ooit). Ook in quasi alle landen van de Big Five en het gastland lagen de kijkcijfers hoger dan andere jaren. Toch viel het kijkcijfer in sommige landen ook terug zoals Nederland en Hongarije. In België lag het kijkcijfer ook lager, maar dat is te wijten aan de niet-kwalificatie van ons land.

De kijkcijfers worden ook op een specifieke manier gemeten. Wie minstens een minuut naar één van de drie liveshows keek, is opgenomen in de lijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.