De punten en televoting van de eerste halve finale zijn binnen en de tien die naar de finale van zondag gaan mogen trots naar het podium stappen.

Sennek bleef met acht anderen achter in de greenroom. Dat het een moeilijke halve finale ging worden stond in de sterren geschreven. Niet doorgaan zat altijd in het achterhoofd, maar had altijd gedacht dat Europa zou kiezen voor een song van goeie kwaliteit.

Hoe jammer het ook allemaal is: ik zie enkel positieve commentaren op de song en zangeres, minder goeie op de wijze waarop het in beeld was gebracht. De jurk was eigenzinnig maar helemaal de stijl en dus ook passend bij onze zangeres. De staging kon naar mijn gevoel een stuk meer glamoureus en het Bondthema had misschien meer gebruikt kunnen worden. Maar achteraf is het makkelijk praten en de keuze ging nu eenmaal naar klein en wat meer alternatief.

Ik ben heel blij dat de reacties niet hard zijn op song en zangeres want iedereen zal het erover eens zijn. Onze deelneemster gaat met al haar talenten een mooie carriรจre tegemoet. Nu is het even de pil doorslikken en dan is het niet bij de pakken blijven zitten en vooral doorgaan. Want ze heeft zeker een plaats in de betere muziekscene van ons land.

Jammer is het. Een delegatie die hier zo hard werkte en getracht heeft het beste van zichzelf te geven kan niet naar het hoogtepunt van het festival. Het is รฉรฉn van de sterkste emoties van het jaar die je te zien krijgt in zoโ€™n greenroom. Er is hoop tot het aankondigen van het allerlaatste land, zeker voor de Belgenโ€ฆ En dan valt de droom voor de negen anderen in ijskoud water.

Van de hoogste vreugde en verwachting naar over en out. Maar goed, het leven gaat verder, er zijn ergere dingen, en als er een ding is waar we als Belgen goed in zijn dan is het zonder veel gejammer de draad terug oppakken en uitkijken naar een volgende editie. Met de mevrouw van Scherpenheuvel reken ik bij thuiskomst wel af want de kaarsen van mama bleken serieus over datum. Waar gaat het met de wereld naartoe als je zelfs op zoโ€™n gevestigde waarde niet maar mag en kan rekenen. ๐Ÿ™‚

Laura blijft hier en gaat nog een beetje genieten van het zonnetje, het strand en haar fantastische team. Ik kon alleen maar zeggen dat Wim (mijn collega) en ik hen gaan missen. Onze 12 punten zijn allemaal voor Sennek!

Verder blijkt het correct verlopen. Ik zie grote favorieten in de top 10. Armeniรซ, Belgiรซ en ook Zwitserland zijn naar mijn gevoel de drie die ik ook graag in de finale had gezien. Morgen de volgende jury-uitzending en dan mogen we duimen voor Nederland! Nederland heeft heel veel Vlaams op het podium. Drie goeie dansers uit Vilvoorde zullen proberen Waylon mee aan een plaatsje in de top 10 te helpen!

Toi toi toi, zoals ze het bij de noorderburen zo mooi kunnen zeggen!

Lees ook:
Je halve finale missen zou jammer zijn. [11]
Er is interesse in Sennek. [10]
Het eerste gedacht is vaak het beste. [9]
De nodige kilometers op de teller. [8]
Dinsdag zal een spannende avond worden. [7]
Met mensen in de zaal zal het er anders uitzien. [6]
Opvallend hoeveel Belgen hier werken. [5]
Een beetje extra veiligheid kan nooit kwaad. [4]
Een repetitie duurt langer dan dertig minuten. [3]
De stress van overgewicht. [2]
Je hebt het recht om vals te zingen. [1]

De bijdragen in deze reeks worden geschreven vanuit persoonlijke belevenis en zijn nooit een standpunt van de European Broadcasting Union.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.