De beslissing van de vakjury is gevallen. Vanavond was alvast goed voor vijftig procent van de punten.

Benieuwd wie hier de grote finale zal halen. Zou Letland kunnen standhouden? Ze is namelijk mijn favoriete zangeres. Ze is sympathiek en heeft Braziliaanse roots en dat voel je: “Funny Girl” heeft een innemend karakter. Ben in ieder geval benieuwd voor vanavond. Er zullen toch weer een aantal verassingen bij zijn.

Maar wat heb ik gedaan de dag na de uitschakeling van de Belgen? Voor de delegatie is het over en genieten ze van zon en wat verdiende rust. Voor ons is het absoluut niet over en begint het nog maar. En omdat ik mijn computer was vergeten was monteren in mijn bed geen optie. Dus dan maar vroeg opstaan want wie zijn verstand er niet bij heeft bij het inpakken moet vanochtend de benen gebruiken. Gelukkig had ik de sleutel van onze studio in de Delegation Bubble zodat ik daar rustig de voormiddag heb kunnen besteden aan het monteren van de beelden die ik in de greenroom had geschoten. Ik was blij met het resultaat omdat het volgens mij heel goed de sfeer en de emotie van de avond kon weergeven.

Dan heb ik ook nog even de beelden gemaakt van de trofee die is aangekomen. Je kent hem wel, de gegeerde kristallen microfoon die traditioneel elk jaar op post is. In de namiddag nog wat interviews gedaan rond de acts en props die verschillende landen mee op het podium sleuren en een interview gedaan met de deelnemer van Montenegro vorig jaar, Slavko. Herinner hem als de vinnige danser met zwaaiende staart die de finale niet haalde.

Best rustige dag want er was tijd om ’s avonds even een drankje te doen met een paar Belgische vrienden. Gezellig om even uit de Songfestivalomgeving te ontsnappen en opnieuw te ontdekken wat een mooie stad Lissabon toch wel is. Een bar met prachtig zicht op het hoger gelegen kasteel en de metalen lift van de hand van mijnheer Eiffel, bekend om zijn toren in Parijs.

Vandaag is er verder geen groot nieuws. Morgen kunnen jullie gezellig kijken naar de tweede halve finale en maken jullie ook kennis maken met Duitsland, ItaliΓ« en la douce France, of toch een stukje van hun act. De volledige versie kunnen jullie na de performance volledig gaan bekijken op het YouTube-kanaal van Eurovision waar ikzelf ook tot bijdraag met video content.

Geniet van de tweede halve finale!

Lees ook:
Sennek krijgt onze twaalf punten! [12]
Je halve finale missen zou jammer zijn. [11]
Er is interesse in Sennek. [10]
Het eerste gedacht is vaak het beste. [9]
De nodige kilometers op de teller. [8]
Dinsdag zal een spannende avond worden. [7]
Met mensen in de zaal zal het er anders uitzien. [6]
Opvallend hoeveel Belgen hier werken. [5]
Een beetje extra veiligheid kan nooit kwaad. [4]
Een repetitie duurt langer dan dertig minuten. [3]
De stress van overgewicht. [2]
Je hebt het recht om vals te zingen. [1]

De bijdragen in deze reeks worden geschreven vanuit persoonlijke belevenis en zijn nooit een standpunt van de European Broadcasting Union.

(Foto: Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.