Vandaag is jullie stukje een beetje later, dat komt omdat er veel en hard gewerkt moet worden deze laatste dagen. Vergeef het me.

Geweldig is het wel dat onze noorderburen een ticket kregen voor de finale! En ja hoor, het was weer wachten tot de tiende om de bevestiging te horen. Elk jaar slagen ze erin om of Belgiรซ of Nederland als allerlaatste aan te kondigen.

Dat we stilletjes het einde van de tweeweekse bereiken is het best te merken aan mijn kleerkast. De T-shirts geraken op, ondergoed en kousen zijn schaars aan het worden. Net genoeg om welriekend de zondag te bereiken.

Dit is het jaar dat er bijna geen sprake is van uitgaan. We zijn โ€™s avonds moe en kijken uit naar bed. Het uitgaan zit hier ook helemaal niet goed in elkaar. Wij mogen in de EuroClub met onze accreditatie maar zijn niet welkom in het Fan Cafรฉ waar de vrienden dan wel weer binnen mogen. Je kan hier zelfs met je vrienden niet samen een pintje gaan drinken. Laat ons hopen dat ze naar volgende edities toe hier toch wat lessen uit trekken.

De greenroom was ook tijdens de tweede halve finale mijn werkgebied. Daar kan je heel fijne emoties vastleggen. Alleen niet fijn wanneer een artiest erin slaagt je on/off knopje van de microfoon toevallig uit te zetten. Dus de Servische zanger is verantwoordelijk dat er geen reactie van Waylon en hemzelf in de greenroomvideo zitten. Maar dat maken we goed tijdens de finale.

De Belgen mogen gerust een beetje de kwalificatie van Waylon claimen. 80% van wat je ziet op het podium inclusief de act is Belgisch. Een hoop commotie in Nederland rond act, dansers en zanger maar Waylon laat ze daar allemaal een poepje ruiken en gaat lekker naar de finale. Ik zoek nog een land om te adopteren. Ik twijfel nog tussen onze buur of Litouwen.

Jammer dat ook Letland het niet heeft kunnen waarmaken. De naar James Bond ruikende nummers kregen geen beloning. De staging van Laura Rizzotto werd blijkbaar ook niet gesmaakt. Jammer datzowel Belgiรซ als Letland, waar de zangeressen zelf het nummer schreven, niet welkom zijn in de grote finale.

Vrijdag is de grote juryfinale en dan is het maar eventjes meer voordat we weten wie de grote winnaar gaat worden! Voor jullie bijna vrijdag… Hopelijk mooi weer en begin al maar met de voorbereidingen van het grote moment op zaterdag!

Waar kijken jullie? Thuis? Met vrienden?โ€ฆ Voorafgegaan door een lekkere BBQ? Oh, ik kijk al uit naar een lekkere steak met patatjes! Maar goed… Volgende week afscheid van het kantine eten en terug naar de verfijnde Belgische keuken!

Geniet van je dag!

Lees ook:
Even uit de Songfestivalomgeving. [13]
Sennek krijgt onze twaalf punten! [12]
Je halve finale missen zou jammer zijn. [11]
Er is interesse in Sennek. [10]
Het eerste gedacht is vaak het beste. [9]
De nodige kilometers op de teller. [8]
Dinsdag zal een spannende avond worden. [7]
Met mensen in de zaal zal het er anders uitzien. [6]
Opvallend hoeveel Belgen hier werken. [5]
Een beetje extra veiligheid kan nooit kwaad. [4]
Een repetitie duurt langer dan dertig minuten. [3]
De stress van overgewicht. [2]
Je hebt het recht om vals te zingen. [1]

De bijdragen in deze reeks worden geschreven vanuit persoonlijke belevenis en zijn nooit een standpunt van de European Broadcasting Union.

(Foto: Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.