1 mei: dag van de arbeid en die dag eren wij door extra hard te werken, zo kan het natuurlijk ook. En ik niet alleen.. iedereen hier bezig met het festival doet hetzelfde en werkt door om tegen volgende week dinsdag klaar te zijn met het festival.

Het is opvallend hoeveel Belgen hier achter de schermen meewerken. Videohouse zorgt voor de camera’s en OB wagens. Dat zijn de wagens waar alle beelden samenkomen en bewerkt worden tot de uiteindelijke show die je op tv te zien krijgt. Ook de power supply van de “Power Shop” komt helemaal uit België. De speciale effecten, vlammen, vuurwerk, en al wat ook maar een beetje explosief is komt ook weer uit ons land.

Daarnet bij het diner gesproken met Belgen uit Boom, Hoegaarden, Antwerpen, Bonheiden en Temse. Het is trouwens elk jaar dat er heel wat Belgen betrokken zijn bij de productie van dit event. Dus moest België ooit het hele ding winnen dan kunnen we zonder problemen de hele show organiseren. Ik zou het wel eens willen zien, België, Nederland of Frankrijk die het hele feest moeten organiseren. Ik denk altijd dat onze landen dit volledig zelf in handen zouden kunnen nemen waardoor je misschien wel eens een ander soort show zou kunnen krijgen. Niet beter of slechter maar misschien een beetje anders. Laten we afwachten of we volgend jaar mijn uitspraak kunnen staven.

Als ik de Nederlanders zelf moet geloven dan zal het in ieder geval niet in Nederland doorgaan. Een Nederlandse krant schreef zelfs dat ze denken dat de hele repetitie een misleiding is en dat ze met de tweede repetitie de act pas tonen zoals hij werkelijk is. Ja hoor, natuurlijk zetten ze een hele repetitie op touw enkel en alleen om de lieve mensen een beetje te misleiden. Niet dus 🙂 Toen ik de act zelf bekeek verbaasde het me wel een beetje dat het een heel commercieel afgewerkt product is. Maar dat zijn keuzes die je maakt, meer niet. Het enige dat ik me afvraag is of je de echte fans van het genre dan niet afschrikt om voor je te stemmen omdat ze niet onmiddellijk een act met choreografie verwachten. Ze denken Waylon op het podium te zien staan met cowboyhoed en tot op de draad versleten jeans. In ieder geval, je bent voor of tegen het nummer, zanger of act… de man van de lage landen kan een heel stukje zingen en staat vol Hollands zelfvertrouwen op het podium.

Ik moet toch instemmen met de mening van velen dat de tweede halve finale een stuk zwakker is dan de eerste. al was zeker niet alles dat ik vandaag gezien heb ondermaats. De Noorse Alexander weet zijn song met de nodige flair te brengen en als ik het liedje hoor is er van stilzitten niet echt sprake. Het is naar mijn gevoel geen vernieuwende muziek, maar een sterk nummer om de tweede halve finale te openen. Vandaag kwam ook Moldavië op op proppen met hun act… En dat is een deurenkomedie in drie minuten geworden.

Zalig om naar te kijken en ambiance verzekerd! Geen hoogdravende kunst maar leuk Songfestivalamusement dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Het lied zit leuk in elkaar en kan een zomerhitje worden, ze zingen zeer goed, zien er heel leuk uit en hebben een act die out-of-the-box is. Alle ingrediënten om een heel erg hoge score te behalen. Moest ik ooit voor geld wedden op een lied dan zou het dit jaar op Moldavië zijn.

Het meisje van Rusland brengt haar lied vanop een hoge berg en laat haar ondersteunen door drie zeer goeie backing vocals en een dansend koppel met een nooit geziene elasticiteit over het podium zweeft. Ik ben altijd onder de indruk hoe trots zo’n Russische delegatie is en met wat een statigheid ze allemaal binnenwandelen. Ik kan ervan genieten, want als je door dat dunne laagje geraakt en ze vertrouwen je, dan worden het je vrienden en kan je nog weinig kwaad doen.

Maar goed. Met Australië en haar best grappige dancemoves en ook weer een massa lange haren die ze net als in een commercial van shampoo voor de camera gooit sluiten we de hal en is het tijd voor een lekker warm bad! Daarmee zit de dag er weer op en kijken we alweer uit naar de de eerste repetitie van het alweer tweede deel van de tweede halve finale. Tijd voor bed en rust!

Tot morgen!

Lees ook:
Een beetje extra veiligheid kan nooit kwaad. [4]
Een repetitie duurt langer dan dertig minuten. [3]
De stress van overgewicht. [2]
Je hebt het recht om vals te zingen. [1]

De bijdragen in deze reeks worden geschreven vanuit persoonlijke belevenis en zijn nooit een standpunt van de European Broadcasting Union.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.