Vandaag is één van de drukste dagen. We zijn al redelijk vroeg in de ochtend van start gegaan om met de bus van 20 uur terug naar het hotel te rijden.

In de voormiddag hebben we heel wat landen voor een tweede repetitie op het podium gehad, om dan in de latere namiddag terug over te stappen naar de eerste repetities van de Big Five en Portugal.

Ik had vanmorgen tijd om al het materiaal dat ik gisteren had geschoten te verwerken in een leuke video. Die komt trouwens morgenvroeg online dus als je zin hebt om eens een 8-tal minuten te bekijken hoe een volledige doorloop van een repetitie eruit ziet dan moet je zeker eens gaan kijken. Ik schrik er altijd van hoe snel de tijd gaat wanneer je aan het monteren bent. Eigenlijk moet je een half uur tot een uur editing tijd voorzien per minuut video.

Dus aan een video van een 8-tal minuten ben je al snel een uur of vijf zes aan het knippen plakken en puzzelen. Dit jaar zal er misschien wat minder content online komen maar is er meer tijd om alles beter en wat meer in detail af te werken. Je kan er wat extra in knippen, muziekjes onderzetten, tussenbeeldjes zoeken… Kortom: je kijkt zelf maar naar het resultaat.

Ik denk dat het nog nooit gebeurde dat ik tijdens de eerste week van het festival geen enkel feestje meemaakte. Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat er dit jaar heel weinig te beleven is. De Euroclub start pas volgende week en de fanclubs zijn tot vandaag niet erg actief geweest op dat vlak. Er is wel wat, maar wanneer je een hele dag moet moet werken, dan is middernacht om een feestje te starten toch wel een beetje laat.

Hard werken en intensief uitgaan is niet echt meer zo combineerbaar als het dat vroeger was. Na negentien festivals komen er wat kilometers op de teller. 🙂 Vanmorgen ben ik nog een doosje extra energie en vitamine-tabletten gaan kopen omdat het toch wel heel intensief is en het belangrijk is dat je de nodige vitaminen en energie binnenkrijgt.

Nu de Big Five en de vrienden van Portugal hun lied ten beste hebben gegeven zijn alle liedjes minsten een keer aan bod gekomen. Dus hebben we alles kunnen zien en zouden we stilletjes aan een mening kunnen vormen over wie het festival gaat winnen. Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben het groots aangepakt. SuRie, die voor België al 2 keer als backing en/of danseres op het podium stond heeft dit jaar een lange lichttunnel mee en de Duitser als het ware een springkasteel dat op een minuut volledig is opgeblazen is en een enorm scherm wordt. Enkel Spanje heeft twee miezerige pijltjes vuurwerk die niet zouden misstaan op mijn cocktail.

Maar als ik naar een potentiële winnaar zoek zijn er naar mijn gevoel heel wat nummers die in aanmerking komen en is er geen gedoodverfde favoriet meer. Al denk ik dat de vrienden van Israël nog altijd op de eerste plaats staan in de meeste polls. In de venue vond ik Frankrijk wel leuk klinken en had ik zo het gevoel dat dat wel eens een winnaar zou kunnen zijn. Of toch Israël? Maar dat lijkt me dan weer totaal niet mainstream genoeg, net als Tsjechië. Soms denk ik dat misschien Zweden er toch weer met de overwinning vandoor gaat of gaan ze toch stemmen voor het operadrama uit Estland, of mag het iets alternatiever zijn en houden ze van de alternatieve Bondsound uit ons eigen land

Maar goed, op het einde van de rit zullen we toch een winnaar moeten kiezen. laat die keuze maar aan het volk en de vakjury van Europa over. Het lied dat ik altijd kansloos heb gevonden was Duitsland, maar nu ik het vandaag op het podium zag moet ik eerlijk toegeven dat het met naar de keel greep en eigenlijk een van de weinige liedjes was die me kippenvel bezorgden. De projecties werken perfect bij dit lied. Ik had nooit gedacht fan te worden van het Duitse lied maar bij deze is dat dus gelukt.

Zo, jullie zijn weer een beetje up-te-date vandaag, ik kijk uit naar de dag van morgen en dat is de dag met waarschijnlijk de eerste party.. en dat is die van Israël.

Geniet van een gezellige zaterdag met hopelijk veel zon en gezelligheid.

Tot morgen!

Lees ook:
Dinsdag zal een spannende avond worden. [7]
Met mensen in de zaal zal het er anders uitzien. [6]
Opvallend hoeveel Belgen hier werken. [5]
Een beetje extra veiligheid kan nooit kwaad. [4]
Een repetitie duurt langer dan dertig minuten. [3]
De stress van overgewicht. [2]
Je hebt het recht om vals te zingen. [1]

De bijdragen in deze reeks worden geschreven vanuit persoonlijke belevenis en zijn nooit een standpunt van de European Broadcasting Union.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.