Het is al laat wanneer ik aan dit stukje begin te schrijven. We hadden het geluk dat de repetities vandaag een beetje vroeger stopten …

… waardoor we van de gelegenheid gebruik maakten om eens even de stad in te trekken want dat was er tot nu nog niet van gekomen.

We zijn een bezoekje gaan brengen aan de EuroVillage in het centrum van Lissabon. Het waren toevallig Letland, Belgiรซ, Zwitserland en Frankrijk die even kwamen optreden. Het was leuk te zien hoeveel Belgen samengekomen waren om Sennek te zien optreden en te steunen! De Belgische delegatie doet er echt alles aan om de sfeer in hun delegatie hoog te houden. Ik hoor alleen maar positieve reacties van pers en fans. Ze zorgen voor een fijne sfeer in #TEAMBELGIUM .

Ik heb de indruk dat Laura helemaal klaar is voor dinsdag. Het zal spannend worden. Ons aller doel is om dinsdag die moeilijke halve finale door te komen en zaterdag to stralen in de grote finale van het festival. Europa moet een goed gemaakte song toch kunnen appreciรซren en ons de kans geven om ons te bewijzen op zaterdag. Maar goed: bookmakers en kenners zien ons in ieder geval in de top 10, dus alles geven en doorgaan.

Vandaag was er een plejade aan deelnemers die voor de tweede maal het podium op gingen. Ook Nederland was weer aan de beurt en er kwam uiteindelijk geen aanpassing aan de act. Ze houden gewoon alles als het is. En waarom ook niet: het eerste gedachte is vaak het beste en het ziet er okรฉ uit.

De dansers zijn Belgische jongens uit Vilvoorde. Grappig om voor Nederland zoveel Belgen in de delegatie te zien die dan ook nog vlakbij je deur blijken te wonen. Benieuwd wat Nederland zal doen … Maar ze moeten wachten tot donderdag want ze zitten in de tweede halve finale.

Verder liep alles vlot: Noorwegen gaf het beste van zichzelf maar het meest ben ik toch onder de indruk van Moldaviรซ. Het bewijs dat je van een heel alledaags niemendalletje een heel gevaarlijke kanshebber voor de overwinning kunt maken.

Maar goed, vandaag hou ik het wat korter, ben erg moe en moet dringend slapen. Morgenvroeg haal ik SuRie op aan haar hotel om haar naar de repetitie te brengen. Morgen volg ik opnieuw de delegaties tijdens hun grote Songfestivalavontuur!

Tot morgen!

Lees ook:
De nodige kilometers op de teller. [8]
Dinsdag zal een spannende avond worden. [7]
Met mensen in de zaal zal het er anders uitzien. [6]
Opvallend hoeveel Belgen hier werken. [5]
Een beetje extra veiligheid kan nooit kwaad. [4]
Een repetitie duurt langer dan dertig minuten. [3]
De stress van overgewicht. [2]
Je hebt het recht om vals te zingen. [1]

De bijdragen in deze reeks worden geschreven vanuit persoonlijke belevenis en zijn nooit een standpunt van de European Broadcasting Union.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.