De drukte in de Altice Arena is al even gaan liggen en deze zevende repetitiedag zit er al enkele uren op. Daarnaast was er ook heel wat extra nieuws te rapen, dat we voor u hebben samengebundeld.

José María Íñigo (75) overleden
De Spaanse televisiepresentator José María Íñigo is overleden. De afgelopen zeven jaar gaf hij commentaar voor Spanje op het Eurovisiesongfestival. In maart raakte al bekend dat hij zou vervangen worden voor het festival: Tony Aguilar en Nieves Álvarez geven volgende week zaterdag commentaar op TVE.

Jan in Lissabon [8]: De nodige kilometers op de teller.

Extra repetitie voor Griekenland
De Griekse fanclub INFE Greece schrijft dat Yianna Terzi morgen om 13u lokale tijd (14u bij ons) een extra repetitie krijgt. De delegatie was niet tevreden met bepaalde effecten en zou daarom – volgens INFE – een extra repetitie geëist en gekregen hebben morgen.

Naviband vanaf nu een trio.
Afgelopen dinsdag belief Xenia van Naviband van haar eerste kind: Matsei. De vader is Artem, de andere helft van het duo. Vorig jaar stonden ze voor Wit-Rusland op het podium met “Story Of My Life” en haalden ze de finale.

View this post on Instagram

Мы дома🏠

A post shared by NAVIBAND (Official Page) (@naviband) on

Geen Songfestival voor Amerika en co.
De inwoners van Bolivia, Canada, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama, Paraguay, El Salvador, Uruguay, Venezuela en de Verenigde Staten zullen niet naar de livestreams van de halve finales en finale kunnen kijken. Ook de optredens zullen na alle waarschijnlijkheid niet beschikbaar worden gemaakt. De deal met de Amerikaanse zender Logo zou daar voor tussen kunnen zitten, maar een exacte reden is niet bekend.

Halle Calling.
Volgende week zaterdag kan je de finale van het Eurovisiesongfestival 2018 volgen op groot scherm in De Klinkoet in Halle. Meer info hier.

Verka Serduchka heeft een boodschap voor Melovin.

5 mei in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival.
Het Eurovisiesongfestival van 1984 en 1990 gingen door op 5 mei van voorgenoemde jaren. In 1984 kon Zweden zijn tweede winst halen met “Diggi-Loo Diggi-Ley” van de Herreys en zes jaar later haalde Italië ook zijn tweede winst binnen met “Insieme: 1990” van Toto Cutugno.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.