Vandaag was het de laatste individuele repetitiedag in de Altice Arena met maar zes repetities. Daarnaast was er ook heel wat extra nieuws te rapen, dat we voor u hebben samengebundeld.

Gokkantoren: Israël wint nog steeds het festival.
De gokkantoren hebben nog altijd vertrouwen in een vierde overwinning op het Eurovisiesongfestival. Dat blijkt uit de cijfers op de tool Oddchecker. Bij de rest is er wel wat geschoven. Vooral Cyprus en Moldavië staan veel hoger bij de kantoren en staan nu in de top 10. België is twaalfde in lijn voor de overwinning, Nederland is gezakt naar plek 24.

Kijkcijfers Songfestivalavond NPO 3: Grote Songfestivaltest trekt 235.000 kijkers, het Verhaal van Waylon 305.000 kijkers.

Een verslag van de openingsceremonie:

Lissabon Live: Eurovisiesongfestival 2018 officieel afgetrapt.

Jan in Lissabon [9]: Het eerste gedacht is vaak het beste.

Fotoreportage van de tweede repetitiereeks. Foto's genomen op 3, 4, 5 en 6 mei 2018.

Posted by EurovisionBelgium on Sunday, May 6, 2018

6 mei in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival. In 1989 haalde Joegoslavië op 6 mei zijn eerste overwinning binnen met “Rock Me” van Riva. Het zou ook de enige overwinning worden van het land, want Joegoslavië viel enkele jaren uiteen. Vier jaar geleden, in 2014, werd de eerste halve finale van de competitie in Kopenhagen gehouden. België kwalificeerde tot dusver voor de laatste keer niet en Nederland won de halve finale met “Calm After The Storm” van The Common Linnets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.