Jessica Mauboy uit Australië mag deze derde repetitiedag afsluiten in Lissabon. Net zoals Waylon stond ze vier jaar geleden ook al op het podium, toen wel als gastvedette. Deze keer is het allemaal voor het echt.

Het begint heel donker bij de Australische act. Net zoals in de videoclip staat er een stalen constructie met witte lichten op het podium. Men werkt vooral met azuurblauw als lichtspel (net zoals in de videoclip) met regelmatig wat wit. Ook komt er vuurwerk aan de pas (dat in een eerste doorloop te vroeg afging). De Australische staat er helemaal alleen voor (op de voorgrond toch) en staat maar wat te dansen.

Jessica zingt meer dan behoorlijk, maar er is nog progressie mogelijk in de zang. Ze krijgt ook hoorbaar hulp van onzichtbare backing vocalisten. De hoge noten haalt ze wel, maar ook daar zit nog marge in. De outfit die ze aanheeft kan het best omschreven worden als een cocktailjurk met open schouders en veel glinsters. Aan één been hangt ook nog een lange strook tot bijna aan de grond. Er is dus nog veel mogelijk (en nodig) om opnieuw een top 10-notering te halen.

Meer over Jessica kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Australië staat gepland op zaterdagmiddag om 12:15 onze tijd. Australië zal als negende aantreden in de tweede halve finale.

(Foto: EBU/Thomas Hanses)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.