Sennek heeft zich voor België jammer genoeg niet kunnen plaatsen voor de grote finale van het Eurovisiesongfestival 2018. Ze kreeg te weinig punten en viel buiten de top 10 met haar inzending “A Matter Of Time”.

Laura Groeseneken, die als Sennek het lied “A Matter Of Time” zong, kreeg te weinig punten voor de finale. Na negen enveloppen konden tien landen zich nog kwalificeren. België zat de afgelopen drie jaar telkens in die tiende en laatste enveloppe, maar een vierde opeenvolgende keer is er niet van gekomen. Daarmee mist België voor het eerst de finale sinds 2014 en komt er dus sowieso geen derde notering in de top-10 op rij.

Naar finale (op volgorde van bekendmaking)
01. Oostenrijk: Cesár Sampson – Nobody But You
02. Estland: Elina Nechayeva – La Forza
03. Cyprus: Eleni Foureira – Fuego
04. Litouwen: Ieva Zasimauskaitė – When We’re Old
05. Israël: Netta – Toy
06. Tsjechië: Mikolas Josef – Lie To Me
07. Bulgarije: Equinox – Bones
08. Albanië: Eugent Bushpepa – Mall
09. Finland: Saara Aalto – Monsters
10. Ierland: Ryan O’Shaughnessy – Together

Uitgeschakeld (alfabetisch)
Armenië: Sevak Khanagyan – Qami
Azerbeidzjan: Aisel – X My Heart
België: Sennek – A Matter Of Time
Griekenland: Yianna Terzi – Oniro Mou
IJsland: Ari Ólafsson – Our Choice
Kroatië: Franka – Crazy
Macedonië: Eye Cue – Lost And Found
Wit-Rusland: Alekseev – Forever
Zwitserland: Zibbz – Stones

Azerbeidzjan haalt voor het eerst geen finale van het Eurovisiesongfestival, terwijl Armenië en Griekenland hun tweede finale moeten missen. Voor voorgenoemde drie landen was er wel de verwachting dat het dit jaar wel eens fout kon lopen. Voor Ierland is het de eerste finale sinds 2013, voor Finland sinds 2014. Zaterdag, na de grote finale, weten we op welke plek Sennek is geeindigd in deze halve finale. Donderdag is er de tweede halve finale met onder andere Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.