Lissabon Live: Deense invasie van Vikingen op het podium.

Rasmussen mocht na de middagbreak oefenen. De Deense zanger heeft vijf vikingen meegenomen om zijn act kracht bij te zetten. Haalt “Higher Ground” de finale van dit Eurovisiesongfestival?

Een kleine technische storing na de break, waardoor de eerste doorloop niet helemaal te zien. De Deens act is gelijklopend met die van de nationale finale. Eerst zie je enkel Rasmussen. Daarna komen er vier vikings (andere dan tijdens de nationale finale, deze zingen ook) bij. Op het podium en ergens onzichtbaar zingt er ook nog een vijfde achtergrondzanger mee. Op het podium staan dezelfde zeilen als tijdens de nationale finale en ook een soortgelijk kleurenpalet is gekozen: donker en mysterieus. Bij de laatste doorloop kwam er ook sneeuw aan te pas.

Dat Rasmussen een getrainde zanger is, kan je goed horen tijdens de repetitie. De achtergrondzangers moeten meestal de zanger zwaar ondersteunen, maar hier is het een meerwaarde. Alles klinkt loepzuiver en harmonieus. De vergelijking met Game Of Thrones is al vaak gevallen en niet geheel onterecht. Ook in de outfit komt het stoere terug in de lange zwarte gewaden.

Meer over Rasmussen kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Denemarken staat gepland op vrijdagnamiddag om 15:20 onze tijd. Denemarken zal als vijfde aantreden in de tweede halve finale.

(Foto: EBU/Thomas Hanses)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.