De Duitsers vaardigen dit jaar Michael Schulte af naar Lissabon, die het gaat proberen met het gevoelige “You Let Me Walk Alone”, een nummer voor en over zijn overleden vader.

Ook Duitsland heeft gekozen voor een donkere setting, maar heeft wel een eigen LED-scherm bij. Daarin worden foto’s van zonen met vaders getoond. Er is slim gespeeld met het scherm, want het is nooit ‘too much’. De foto’s zijn trouwens afkomstig van fans die konden worden ingezonden via de site van de Duitse omroep. Bij sommigen laaien de emoties hoog op in het perscentrum. Hier en daar zijn waterige ogen te bespeuren en we begrijpen waarom. Het raakt je en er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dezelfde situatie hebben doorgemaakt.

De zang van Michael is heel goed. Hij heeft geen achtergrondkoor mee en kan het nummer helemaal alleen dragen. Heel simpel dus, net zoals zijn outfit. Een zwart shirt en een spijkerbroek heeft hij tijdens deze eerste repetitie aan, maar het is niet duidelijk of dit de definitieve outfit is.

Meer over Michael kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Duitsland staat gepland op zondagmiddag om 12:15 onze tijd. Duitsland is dankzij zijn status als Big Five-land zeker van een plek in de finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.