De langste dag van deze repetitiereeks zit erop met de eerste repetitie van Frankrijk. Het duo Madame Monsieur kon de lichten uitdoen met het nummer “Mercy”.

Negen uur na het starten van de eerste repetitie vanochtend was het halsreikend uitkijken naar Frankrijk, dat bij de gokkantoren hoog staat voor winst. De staging is overwegend blauw (verwijzend naar de zee) en veel rook over de grond. Er zijn witte lampen die op de achtergrond langzaam knipperen. Ze lopen in het tweede deel van het lied beiden over een brug en komen dan samen aan de voorkant van de catwalk. Op het einde kleurt de setting veeleer rood. Er zijn veel shots ingepland van het publiek, wat nu in een lege zaal vreemd overkomt.

De zangeres zingt het lied met verve en komt live nog beter tot zijn recht. Hij zingt met het laatste stukje mee. Ze hebben – net zoals in de nationale finale – een volledig zwarte outfit aan met de rode sportschoenen en de rode lippenstift (voor haar natuurlijk).

Meer over Madame Monsieur kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Frankrijk staat gepland op zondagmiddag om 12:40 onze tijd. Frankrijk is dankzij zijn status als Big Five-land zeker van een plek in de finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.