Amper twaalf uur na het bekendmaken van de startvolgorde stonden de zesentwintig finalisten deze namiddag voor de eerste generale repetitie op het podium. Wie niet wil weten hoe de show verloopt, moet nu stoppen met lezen.

Met een kwartier vertraging begon deze eerste doorloop. Opvallend is dat het introfilmpje van de twee halve finales ook in de finale terugkeert. Normaliter pakt men uit met een nieuw of grootser filmpje, maar het budget lijkt dit niet toe te laten. Eens dat filmpje is afgelopen, komt Ana Moura op. Zij mag als opener van de finale het lied “Loucura” brengen. Daarna volgt Mariza met “Barco Negro”. Een timide en zeer traditionele opening.

Kort daarna komen de beats van Beatbombers eraan en start de traditionele vlaggenparade. 26 personen komen met een vlag op het podium staan en wanneer een bepaald land het podium opkomt, zal er worden ingezoomd op die vlag. Simpel, maar effectief. Daarna is het de beurt aan de vier presentatrices om hun acte de présence te doen.

Een opinie van de liedjes van de finale kan je hier vinden bij de partners van OGAE Belgium.

Breaks zijn er na Portugal (en voor het Verenigd Koninkrijk) en Australië (en voor Finland) tijdens deze finale. Tijdens de eerste pauze maakt men een woordgrapje over het stereotiepe publiek van het festival, terwijl. Bij de tweede break staat men stil bij het feit dat dit het eerste festival is dat Lys Assia niet meer onder ons is, de winnares van het allereerste festival in 1956.

Na alle songs openen de lijnen en krijgen we naast de recaps en het derde deel van Planet Portugal en ESClopedia ook interval acts te zien op het podium. Branko brengt samen met Sara Tavares en Mayra Andrade twee nummers, die het best omschreven kunnen worden als Portugese R&B. Ook de Russische winnares van Junior Eurovisie maakt een korte opwachting, net zoals de winnaar van het festival in 2017: Salvador Sobral.

De puntentelling zal door Catarina Furtado en Daniela Ruah worden afgewerkt. Vanavond om 21:00 is er de juryfinale en zal de helft van de punten al worden gegeven. Hoe die punten eruit zien, komen we morgenavond tijdens het eerste deel van de puntentelling te weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.