In Lissabon heeft men de tweede halve finale voor de eerste keer volledig geoefend tijdens de eerste generale. Wie niet wil weten hoe de show verloopt, moet nu stoppen met lezen.

Het is duidelijk zichtbaar dat men een klein budget heeft gekregen voor dit Eurovisiesongfestival. Hetzelfde introfilmpje als gisteren is te zien en na amper vijf minuten mag het eerst land starten met optreden. Het is Noorwegen die de reeks van achttien mag starten. Ieder land krijgt een postcard voor zijn liedje, net zoals gisteren. Het is als het ware een rondreis in Portugal.

Net zoals in de eerste halve finale zijn er breaks na het zesde en twaalfde lied, in dit geval na Rusland en voor Moldavië als eerste pauze en na Malta en voor Hongarije als tweede pauze. In sommige landen zijn er dan reclameblokken te zien, maar in het overgrote deel van Europa en Australië zien ze dan presentatrice Filomena praten met de artiesten.

Ook hier ging het een paar keer mis: bij Nederland moest er na enkele seconden opnieuw gestart worden door een storing. Hetzelfde gebeurde bij Zweden, maar Benjamin Ingrosso moest zelfs wachten tot na alle inzendingen om zijn lied te oefenen.

Op uitzondering van de liedjes is de tweede halve finale gewoon een kopie van de eerste halve finale valt op. Ook hier keren de tussenstukken zoals Planet Portugal en ESClopedia terug. Geen interval acts op het podium, die zullen waarschijnlijk allemaal voor zaterdagavond worden gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.