Dag 4 van de repetities begon met Ethno-Jazz Band Iriao uit Georgië. Niet alle leden van de groep staan op het podium, want in totaal is Iriao met zeven groepsleden en mogen er maar zes op het podium.

Zes mensen mogen dus op het podium, maar slechts vijf artiesten staan ook daadwerkelijk op de planken. Drie zangers op het podium, links van hen een gitarist en rechts een man achter een keyboard. Wie het liedje al eerder heeft gehoord, schrikt niet op dat er geen speciale effecten tijdens de act van dit nummer zijn te bespeuren. De set kleurt overwegend rood met hier en daar wat geel en soms ook blauw. Bij de laatste doorloop probeert men de boel wel wat op te leuken met rook en een romantisch vuurgordijn.

Wat wel zeker is, is dat de zangers kunnen zingen. Hun traditionele zang is zeker uniek, maar je moet fan zijn van het genre. Voor menig publiek zal dit eerder saai klinken. Dat vinden wij ook van de outfits van de mannen: een donker pak met wit shirt eronder. Heel netjes, maar eerder voor een huwelijk of begrafenis (daar zijn we nog niet uit).

Meer over Iriao kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Georgië staat gepland op zaterdagmiddag om 12:40 onze tijd. Georgië zal als tiende aantreden in de tweede halve finale.

(Foto: Andres Putting/Eurovision.tv)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.