Hoe breng je vanavond je stem uit tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018? In dit bericht leggen we je alle steminformatie uit voor onze Nederlandse lezers!

Je kan stemmen via de vaste telefoon door te bellen, via een gsm/smartphone door te bellen of sms’en of met een smartphone via de Eurovision App. Die laatste kan je downloaden voor iOS, Android en Windows Phone. Via de app kan je gewoon klikken op de artiest die je wil steunen. Als je wil bellen of sms’en moet je het volgende doen:

  • BEL naar 0900 00 XX. (€ 0,35/oproep)
  • Stuur een SMS naar 9090 met als boodschap XX. (€ 0,35/verzonden bericht)

De XX moet je vervangen door het startnummer van het land waar je wil voor stemmen. Deze zijn voor de tweede halve finale:

01 – NOORWEGEN
02 – ROEMENIË
03 – SERVIË
04 – SAN MARINO
05 – DENEMARKEN
06 – RUSLAND
07 – MOLDAVIË
08 – NEDERLAND
09 – AUSTRALIË
10 – GEORGIË
11 – POLEN
12 – MALTA
13 – HONGARIJE
14 – LETLAND
15 – ZWEDEN
16 – MONTENEGRO
17 – SLOVENIË
18 – OEKRAÏNE

Let op! Je kan niet voor Nederland stemmen (08). Per toestel kan je maximaal twintig keer stemmen, maar wel voor zoveel landen als je wil. Mensen in het buitenland (Duitsland, Frankrijk, Italië of ander deelnemend land van vanavond) kunnen wel stemmen voor Nederland. Volg de richtlijnen van de openbare omroep in desbetreffend land. België kan niet vanavond stemmen. Stemmen is enkel mogelijk na alle liedjes.

Hoe gaat het nu exact? Je kan stemmen na het laatste lied wanneer de presentatrices de lijnen openen. Wanneer deze worden afgesloten, worden de stemmen per land uitgerekend door het Duitse bedrijf Digame. Het land met de meeste stemmen krijgt 12 punten, het land met het tweede hoogste aantal krijgt 10 punten, het land met het derde hoogste aantal krijgt 8 punten en zo verder naar 1 punt. Elk land geeft dus punten aan tien landen. De jury zal dit ook doen en geeft hetzelfde aantal punten als de kijker. In de Nederlandse jury zetelen:

  • Sharon den Adel (zangeres – voorzitster)
  • Arno Krabman (producer, songwriter)
  • Robert Ester (music & content director)
  • Rick Vol (componist, tekstschrijver, manager)
  • Lesley Joanna van der Aa (zangeres)

1 REACTIE

  1. Vier smsen sturen voor uw stem uit te brengen, voor alle vier de smsen een toeslag betalen, volledig mee akkoord, maar alleen eerste sms is bezorgd, ze zijn effectief verstuurd maar niet bezorgd, dit kan alleen als je nummer geblokkeerd wordt. Is dit dan een eerlijke stemming? Heeft dit nog iemand voorgehad?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.