Vlak voor de middagpauze kregen we Hongaarse geweld voor de kiezen: AWS brengt met het rocknummer “Viszlát nyár” één van de dertien niet-Engelstalige inzendingen dit jaar.

Een ding is duidelijk: je bent hier voor of je bent hier tegen. Een gulden middenweg lijkt zeer moeilijk met dit uitgesproken genre van de punkrock. De ene zegt dat zijn oren bloeden, terwijl de andere drie minuten heeft zitten headbangen. Kort gezegd: het is een band die op een podium staat. Het enige nieuwe dat we zien is dat een van de gitaristen ergens in het nummer een stage-dive doet. De kleuren zijn blauw, geel en wit in het lichtspel en ook hier komt er vuurwerk bij kijken. Daarmee hebben we het vierde setje vuur van de dag.

De zang (voor sommigen is dat geschreeuw) is eigenlijk heel moeilijk en als je dit niet kunt is het heel vals. De leadzanger kan dit natuurlijk wel en hij gebruikt dit tot het maximale. Na vier keer oefenen is hij duidelijk er klaar mee. De kledij is hetzelfde als in de nationale finale: weinig samenhangend en je moet er ook fan van zijn.

Meer over AWS kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Hongarije staat gepland op zaterdagnamiddag om 14:55 onze tijd. Hongarije zal als dertiende aantreden in de tweede halve finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

1 REACTIE

  1. Als je dit niet zingen noemt, dan weet ik niet wat zingen is. Puur talent en emotie. Winnaars. 12 punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.