Na het avondmaal mogen ook Frankrijk en Italië voor de eerste keer repeteren. Eerst is Italië aan zet in de Altice Arena met Fabrizio Moro en Ermal Meta.

Net zoals Duitsland maken de Italianen tijdens hun act gebruik van projecties. Niet achter hem, maar rechtstreeks op het scherm. Ze staan in een overwegend rood decor. Er komt tekst in allerlei talen op het scherm, net zoals in de videoclip met de ondertiteling. Zodoende kan iedereen wel iets begrijpen van het lied. Ze maken ook gebruik van de bruggen die aan het podium grenzen, om daarna op de catwalk weer samen te komen.

Het is meer praten dan zingen op bepaalde stukken en soms klinkt het nog niet helemaal in orde. Gelukkig zijn de oefenbeurten er om alles af te stemmen. Ze dragen vandaag ook gewone kledij denken we en niet hun podiumoutfit.

Meer over Fabrizio en Ermal kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Italië staat gepland op zondagmiddag om 13:05 onze tijd. Italië is dankzij zijn status als Big Five-land zeker van een plek in de finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.