Christabelle uit Malta heeft een belangrijk doel met haar inzending “Taboo”. Ze wil namelijk psychische kwetsbaarheid op de kaart zetten en zal dat volgende week doen op het grootste podium ter wereld.

De kubus uit de nationale finale met projecties staat ook in Lissabon op het podium. Die kreeg een opfrissing met veel LED. In een setting van overwegend rood, blauw en roze komt op die kubus vooral haar eigen gezicht tevoorschijn en beelden uit haar videoclip. Ook een grote panter en een anatomisch hart sieren het scherm. In het begin staat Christabelle in het bouwwerk, maar na het eerste refrein breekt ze eruit en komt er ook een danseres bij. Ook laserlichten worden gebruikt tijdens de act. Ook Malta heeft vuurwerk in zijn act gestoken.

De zang van Christabelle is meer dan prima. Ze krijgt dan wel de nodige ondersteuning van backing vocalisten, toch voelt het niet als vervelend of te veel aan. Zijzelf draagt als outfit een zwarte gesloten jurk en heeft ze een strakke staart in haar haar gestoken. Het heeft veel weg van een echte vechterslook. Malta heeft alvast een goede stap in de richting gezet richting een eventuele finaleplaats.

Meer over Christabelle kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Malta staat gepland op zaterdagnamiddag om 14:30 onze tijd. Malta zal als twaalfde aantreden in de tweede halve finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.