De Montenegrijnen vaardigen dit jaar Vanja Radovanović af met “Inje”, een klassieke zanger met een klassieke ballade uit de Balkan. Top of flop? Vandaag oefende hij voor het eerst.

Vanja staat tijdens de act van het nummer samen met vier zangeressen rond hem heen. Die zangeressen zijn in het lang en wit gekleed en aan de ene mouw een soort van pofstof en aan de andere mauw dan weer niets. Komt een beetje vreemd over. Die zangeressen lopen gedurende het nummer rond hem in een cirkel en raken hem beurtelings aan. Ook staat er een pianist met piano (uiteraard) op het podium.

Hij klinkt best oké qua stem, maar veel meer valt er niet over te zeggen. Het nummer lijkt nooit van de grond te komen en je wacht op een hoogtepunt, maar de drie minuten kabbelen gewoon voorbij. We hebben het al over de kledij van de zangeressen gehad, maar hij heeft natuurlijk ook iets aan: een lichtblauw pak waar de stof een beetje van glittert. Het oogt allemaal heel oubollig, alsof de tijd is blijven stilstaan.

Meer over Vanja kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Montenegro staat gepland op zaterdagnamiddag om 16:30 onze tijd. Montenegro zal als zestiende aantreden in de tweede halve finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.