Onze noorderburen rekenen – vier jaar na het succes van The Common Linnets in Kopenhagen – opnieuw op Waylon. Deze keer zonder Ilse DeLange dus én met een stevig rocknummer: “Outlaw In ‘Em”.

Het nummer van Waylon begint met een wide shot. We zien Waylon op het podium staan met drie gitaristen en een drummer. Ze staan op een verhoog afgewerkt met lichteffecten. Die drie gitaristen zijn niet alleen gitaristen, maar ook dansers. Af en toe doen ze een soort van breakdance, net zoals de drummer. Het valt te betwijfelen om dit wel een goed idee is. Het is te veel en breakdance in combinatie met country rock… niet het beste idee van Hans Pannecoucke en Waylon.

Over de stem van de zanger kan niets worden gezegd, die is gewoon goed. Als outfit draagt Waylon een speciaal jasje met een print van jachtluipaard en daaronder een zwarte broek. De hoed die zo typerend is aan de zanger is er natuurlijk ook. Op zijn gitaarriem staat er in grote letters zijn naam geborduurd. De dansers/muzikanten hebben allemaal verschillende outfits aan… eigenwijs.

Conclusie: werk aan de winkel voor Team Nederland. Dit doet de kansen op kwalificatie toch niet goed.

Meer over Waylon kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Nederland staat gepland op zaterdagochtend om 11:50 onze tijd. Nederland zal als achtste aantreden in de tweede halve finale.

(Foto: EBU/Thomas Hanses)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.