Nederland heeft de tweede helft in de finale van het Eurovisiesongfestival geloot. Dat gebeurde na afloop van de tweede halve finale tijdens de persconferentie.

Al kwam er niet veel loting aan te pas voor Waylon. Omdat hij als laatste werd afgeroepen, moest hij ook het laatste balletje trekken en was hij dus afhankelijk van de andere finalisten. Zodoende werd Waylon in de tweede helft van de finale gezet.

1-13
Servië
Oekraïne
Noorwegen
Slovenië

Zitten ook in de eerste helft: Albanië, Duitsland, Estland, Frankrijk, Oostenrijk, Portugal (8), Spanje, Verenigd Koninkrijk

14-26
Moldavië
Hongarije
Zweden
Australië
Denmarken
Nederland

Zitten ook in de tweede helft: Bulgarije, Cyprus, Finland, Ierland, Israël, Italië, Tsjechië

Vannacht zal de European Broadcasting Union de startvolgorde bekendmaken van de finale. Het zal een moeilijke klus worden want quasi alle ballades zitten in de eerste helft en op Ierland na is de tweede helft volledig gevuld met snellere liedjes.

Ander nieuws: tijdens de halve finale raakte bekend dat het Chinese televisiestation Mango TV de uitzendrechten heeft verloren voor de tweede halve finale en de finale van het Eurovisiesongfestival vanwege censuur in de uitzending van dinsdag. De act van Ierland (dans met twee mannen) en Albanië (man met tatoeages) werd geschrapt en de regenboogvlaggen uit het publiek werden geblured.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.