Ook op deze Dag Van De Arbeid staan er repetitie’s op de planning. De derde dag van repetities zal worden afgetrapt door Alexander Rybak, voormalig winnaar van het Eurovisiesongfestival.

De focus ligt vandaag en morgen op de tweede halve finale en we beginnen meteen al met een topfavoriet. Althans, de bookmakers zien sinds gisterenavond potentieel in Alexander Rybak en hij staat in de top 5 voor winst. Net zoals bij de nationale finale komen er tijdens zijn optreden allemaal geprojecteerde instrumenten op het beeld die hij lijkt te bespelen. De setting is overwegend paars, blauw en wit. Halverwege het nummer komt natuurlijk de ‘echte’ viool in de act. Er staan vier dansers/achtergrondzangers op het podium en in de laatste run komt er ook vuurwerk in de act: een soort van ontploffing bij de laatste noot.

Om de dag te starten had de oud-winnaar zeker en vast een aangename stem om naar te luisteren. Hij weet wat hij doet en dat hoor je. Hij durft met zijn stem te spelen. Een simpele outfit voor Alexander: een blauw jasje met zwarte shirt en zwarte broek. Deftiger had misstaan bij dit vrolijk nummer. Vrolijk en speels is dus de samenvatting van deze opener.

Meer over Alexander kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Noorwegen staat gepland op vrijdagmiddag om 12:40 onze tijd. Noorwegen zal als eerste aantreden in de tweede halve finale.

(Foto: EBU/Thomas Hanses)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.